Less Is Enough

Dear you.

Stop buying things you don't need.
The earth can't keep up with the speed of fashion, and you know it!
Re-use your things.
Mix them. Match them. Make some magic.
Wear them one more season.
And what are seasons anyway?
It's YOU who decide what's fashion - not us! 
So take the power back!
Stop demanding new styles every week.
Stop buying stuff only for Instagram.
Stop yourself and ask the question:
Do I really want this new fashion item? 

Less Is Enough

En del af løsningen

Vi sælger ting du egentlig ikke har brug for. I hvert tilfælde ikke for at kunne overleve. Så hvordan kan vi både have denne holdning og samtidig bygge en forretning der sælger unødvendige ting?

Altså, det er 100% rigtigt at smykker er unødvendige. Der er masser af ting man kan leve helt uden, men det betyder ikke at vi holder op med for eksempel at bruge transport, stopper med at bruge tøj eller siger farvel til internettet. Det betyder at vi alle sammen skal blive bedre forbrugere. Mere kritiske forbrugere. Mere bevidste forbrugere. Vi skal alle sammen tænke os mere om når vi forbruger. Vi skal have bæredygtighed mere ind i vores dagligdag. Vi skal blive bedre til at genbruge og til at tænke på vores fælles fremtid i vores handlinger.

Vi designer smykker fordi det er kernen i vores virksomhed og fordi det er det vi er gode til. Vi skal gøre alt hvad vi kan som virksomhed for at være ansvarlig, men vi ønsker også at du som køber mode er med til at tage din del af ansvaret.

Derfor beder vi dig stille dig selv et vigtigt spørgsmål hver gang du køber noget nyt: Vil jeg virkelig, virkelig gerne have denne nye style? Vil jeg blive rigtig glad for den og bruge den igen og igen? Eller køber jeg den egentlig bare fordi den er på tilbud eller billig eller for kun at bruge den en enkelt gang?

Tænk på at én ørestik måske kan give dit look ligeså meget coolness som et sæt, eller måske kan du låne en halskæde fra en veninde som du kan bruge til et nyt vedhæng?

Hvis du nu efter at have læst det her tænker: "Jeg tror faktisk sagtens jeg kan bruge mine gamle smykker en sæson mere, så jeg fjerner lige det jeg har lagt i kurven!", så vil vi faktisk blive både glade og stolte og selvfølgelig også lidt fattigere ... men det går nok for vi tror det er den eneste vej der er.

Less Is Enough.

Lokal produktion

Vores smykkedisplay system er produceret i stål. Der er 19 forskellige elementer som kan udstille de mange forskellige typer af smykker. Vi har valgt at producere lokalt i Danmark - nærmere bestemt i Jylland - både på grund af den høje fremstillingskvalitet, men også for at spare klimaet for unødig belastning gennem lang transport.

Fra god til bedre

For en virksomhed er CSR en evig rejse, for der vil altid være ting vi kan gøre endnu bedre. Her er en række af de ting vi allerede gør, men også nogle punkter hvor vi gerne vil gøre det endnu bedre.

Vi sender dele af vores import hovedsageligt fra asien med grønne shipping services som arbejder med at nedbringe aftryk ved fragt.

Vi bruger så meget genanvendt papir og karton som muligt til vores æsker og forsendelsesæsker, men der er stadig steder hvor tryk teknikker og tape o.lign. kan forbedres.

Vi bruger genanvendt papir til fragtbreve, retursedler og andet virksomhedsrelateret print og papir.

Vi bruger certificerede diamanter for at undgå bloddiamanter.

Vi føler et ansvar for at de arbejdere der producerer vores smykker hos de forskellige leverandører vi arbejder med, alle arbejder under gode og sikre arbejdsforhold. Vores leverandører hører under SMETA auditing program (SEDEX Members Ethical Trade Audit) som skal sikre og forbedre arbejdsforholdene og velstand hos arbejderne. SMETA garanterer:

·       Ingen børnearbejde.

·       Ingen tvangsarbejde.

·       Arbejdernes levestandard følger lokal lov.

·       Arbejdsforhold og brandsikkerhed følger lokal lov.

·       Fabrikken tilbyder 3 gratis måltider om dagen.

·       Man kan overnatte gratis.

·       Fokus på arbejdstid og kompensationer hvor overarbejde lønnes.

·       Årlig uddannelse i sikkerhedsregler.

·       En årlig virksomhedsudflugt.

·       4 gange årligt kontrolleres miljø og sikkerhed såsom gas og vandudledning.

·       Ingen udslip af kemikalier og spildevand.

Vi arbejder tæt sammen med Force Technology som er udpeget af staten til at sørge for at renheden af ædle metaller i vores produkter overholdes.

Vores LULU monogram som ifølge loven er stemplet i de fleste af vores smykker er vores garanti forhøj kvalitet.

Stemplet "925" som ses i de fleste af vores smykker er din garanti for og en kvalitetsstempling af at sølvet er minimum 925 Sterling sølv. Det betyder at sølvet er en legering af 92,5% rent sølv.

Når vi designer og producerer forsøger vi altid at tænke langsigtet - både i forsøget på at skabedesigns som holder længe, men også i at materialerne og kvaliteten kan understøtte lang tids brug. Det er derfor vi ikke laver kortvarige kollektioner kun tiltænkt en sæson.

Vores webservere kører på vind energi.

Vores webshop kører på Google Cloud som er 100% Co2 neutrale da de drives af grøn strøm.

Men der er ogsåområder hvor vi kan blive endnu bedre:

Vi kan arbejde endnu hårdere og stille endnu højere krav til vores leverandører så vi kan gøremere af vores fragt, import og vores forsendelser grønne.

Vi kan stille højere krav til vores indpakning, æsker og tryksager så vi får flere miljøvenlige og flere genanvendte materialer ind i produktionen og forsendelsen samt flere miljøvenlige produktionsteknikker i udviklingen.

Mange hilsner fra LULU teamet